Pusryčiai
Užkandėlės
- Baklažano suktinukai su feta ir saulėje džiovintais pomidorais
- Bulviniai kotletėliai - "Aloo tikki" (Šiaurės Indija)
- Gruzdintų Mung lęšių užkandėlė
- Įdaryti kepti pomidorai (pagal Julia Child)
- Pikantiška skrudintų kvietinių dribsnių užkandėlė - "Chivda" (Maharaštra)
Salotos
- Gaivios agurkų ir žemės riešutų salotos (Maharaštra)
- Raita su keptu baklažanu - Baingan raita (Vakarų Bengalija)
- Žaliųjų pupelių ir keptų pomidorų salotos
Sriubos
- Avinžirnių, pomidorų ir Chorizo sriuba
- Geltonųjų lęšių sriuba - Dal shorba (Šiaurės Indija)
- Saldžiųjų bulvių sriuba su indiškais prieskoniais
Pagrindiniai patiekalai
Aviena:
Jautiena:
Jūros gėrybės:
- Čenajaus troškinys su krevetėmis ir valgomaisiais hibiskais (okra) (Tamilnado valstija)
- Kepta skumbrė su garstyčių ir kalendros masala (Pietų Indija)
- Kepta skumbrė su recheado masala (Goa)
- Keralos žuvies troškinys su kokosu (Kerala)
- Krevečių troškinys su kokoso pienu, moliūgu ir špinatais (Kerala)
- Krevečių užkepėlė su kokosu (Pietų Indija)
- Marokietiška orkaitėje kepta žuvis su kalnu daržovių
- Saldžiarūgštis krevečių troškinys - Indonezija
- Žuvies troškinys su garstyčiomis (Vakarų Bengalija)
Kiauliena:
Kiaušiniai:
- Kiaušinių troškinys - "Egg curry" (Šiaurės Indija)
Vegetariškai:
- Avinžirniai indiškai - Chole/Channa (Šiaurės Indija)
- Bulvytės indiškai - Aloo sabji/Batata bhaji (Šiaurės Indija)
- Confit Byaldi
- Keptos bulvės su žirneliais (Aloo mutter) (Šiaurės Indija)
- Saldaus pieno sūris su špinatais - "Palak Paneer" (Šiaurės Indija)
- Saldaus pieno sūris su žirneliais - "Mattar Paneer" (Šiaurės Indija)
Vištiena:
- Apkeptos vištienos troškinys su kokoso pienu (Kerala)
- Marokietiškas vištienos, džiovintų slyvų ir abrikosų troškinys su migdolais
- Užkepti aromatingi ryžiai su sultinga vištiena - "Chicken Biryani" (Kerala)
- Viščiukas Cafreal (Goa)
- Vištiena su špinatais - Palak Murgh (Šiaurės Indija)
- Vištienos troškinys su kokoso pienu ir bulvėmis (iš Keralos)
Garnyrai
- Apkepti ryžiai su žirneliais (mutter pulao) (Kerala)
- Geltonųjų lęšių ir pomidorų troškinys - "Tamatar moong dal" (Kerala)
- Karamelizuoti svogūnai (pagal Julia Child)
- Kepti baklažanai (Vakarų Bengalija)
- "Puri" - indiška duonelė
- Ryžiai su šafranu (Vakarų Bengalija)
- Svieste apkepinti grybai (pagal Julia Child)
Pagardai
- Mėtų-kalendrų pagardas su jogurtu - "Pudina Chutney" (Šiaurės Indija)
Pagardai
- Mėtų-kalendrų pagardas su jogurtu - "Pudina Chutney" (Šiaurės Indija)
Desertai
- Bananų “flambé”
- Indiški blyneliai su sirupu - "Malpua"
- Karamelizuoti persikai su rikota pagardinta medumi ir pipirais!
- Keksiukai pagal Kylie Kwong
- Kriaušės raudonajame vyne
- Manų kruopų chalva - "Rava halwa" (Maharaštra)
- Vermišelių saldus patiekalas - Semiya payasam (Kerala)
Gėrimai
- Gaivus imbiero, citrinžolės ir čili gėrimas
- Indiška arbata - "Masala chai"
- Indiška arbata su imbieru
- Kahwa - Kašmyro arbata
- Šviežių laimo sulčių gėrimas
- Šviežių mėtų arbata
- Žalių mango vaisių gėrimas - "Kairi Panna" (Maharaštra)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą