2009-02-16

Bananų “flambé”


Mano brangusis vis prisimindavo ir ilgesingai kalbėdavo apie savo mėgstamą desertą, kurio jam jau seniai neteko skanauti – bananų „flambé“. Šį savaitgalį nusprendžiau išbandyti šį skanėstą ir išklausinėjusi kas ir kaip, pradėjau improvizuoti. Pasirodo, tai yra super paprasta.

2-3 bananai
4 gvazdikėliai
1 maža cinamono lazdelė arba maltas cinamonas
2-3 šaukšteliai rudojo cukraus
1 su kaupu šaukštas sviesto
keletas šlakelių tamsaus romo
serviravimui vanilinių ledų/karšto šokolado/mėtų lapelių/braškių/plaktos grietinėlės ar ko tik širdis geidžia

1. Aš naudojau Keralos bananus (“plantains”), kurie yra šiek tiek saldesni ir kietesni, tačiau puikiai tiks ir paprasčiausi nepernokę bananai. Perpjauname juos išilgai ir pusiau arba į tris dalis, priklausomai nuo banano dydžio.


2. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir ištirpiname jame rudąjį cukrų. Maišome, kol cukrus karamelizuosis, tačiau atsargiai – nesudeginkite.

3. Įmaišome sutrintus prieskonius.

4. Sudedame į keptuvę bananus ir pakepus apie vieną minutėlę, apverčiame ir taip pat apkepiname kitą pusę.


5. Įpilame kelis šaukštus tamsaus romo ir uždegame. Jei po ranka turėtumėte bananų likerio, šlakelis jo labai tiktų kartu su romu.

6. Patiekiame karštus tiesiai iš keptuvės. Labai tinka su vaniliniais ledais, o toliau – fantazijai ribų nėra.

Į tvirtesnę taurę, įdėjau vanilinių ledų, dar karštus bananus, šiek tiek šokoladinio padažo ir rudojo cukraus "ant šaukštelio galo". Tada atskirame indelyje uždegiau šiek tiek romo ir tuojau pat jį užpyliau ant cukraus.

Beje, skanu ir be jokių priedų!

4 komentarai:

Unknown rašė...

Kaip aš laukiau šito deserto! Et voilà. This is my favorite ever! Kai tik persikelsim į namą bus mano pirmas desertas :) Merci Chérie!

Unknown rašė...

Kaip malonu, kad taip emiau ir pataikiau :o) Tikiuosi, kad naujos virtuves lubos nepajuodos nuo flambe! :o)
:o*

rūtuliukas rašė...

geras :) tokio tikrai norėčiau. Skanu!

rasakkila rašė...

Mmm.. kaip skaniai ir paprastai atrodo! Butinai ismeginsiu! ;) Saunus receptas!