2009-03-27

Avienos pjausniai marinuoti jogurte


Tai avienos pjausniai marinuoti jogurte ir virti su šviežia masala, vėlgi pagal Sanjeev Kapoor. Šiam receptui taip pat galima naudoti veršieną ar kiaulieną. Šį patiekalą yra geriausia gaminti greitpuodyje, nes ne tiktai bus daug greičiau, bet ir mėsytė bus daug minkštesnė. Beje, greitpuodį vertą turėti ne tik tokiems patiekalams, bet labai greitai su juo išvirsite ir burokėlius, ir pupeles, ir t.t. Jei greitpuodžio neturite, galima gaminti paprastame puode su storesniu dugnu ir ilgai virti ant silpnos ugnies, kol aviena suminkštės.

500 gr avienos pjausniukų su kauliukais (arba veršienos)
3 v.š. natūralaus jogurto
1 a.š. maltos ciberžolės
druskos pagal skonį
2-3 vidutinio dydžio svogūnų
~1 a.š. maltų raudonųjų čili pipirų (arba pagal norimą aštrumą)
1 a.š. maltos garam masalos
1 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. aliejaus kepimui
šviežios kalendros garniravimui

Masalai:

1 vidutinio dydžio svogūno
8-10 česnako skiltelių
2-3 žaliųjų čili pipirų (arba paga norimą aštrumą)
1/4 puodelio šviežios kalendros

1. Nuplauname ir nusausiname avienos pjausniukus ir sumaišome su jogurtu, malta ciberžole ir žiupsneliu druskos. Leidžiame bent vieną valandą pasimarinuoti šaldytuve.

2. Tuo tarpu pasiruošiame masalą. Čili pipirų aštrumas nėra pats pastoviausias dalykas pasaulyje, todėl jų naudokite savo nuožiūra. Pasmulkiname svogūnus, česnaką, čili pipirus ir kalendrą, įkaitiname šiek tiek aliejaus ir visą tai lengvai pakepame apie 3 minutes ant vidutinės ugnies. Palaukiame kol atvės, įpilame šiek tiek vandens ir sumalame su maisto smulkintuvu, kol gausime vientisą masę (tokį štai indiška pesto :o)).


3. Kai jau laikas pradėti gaminti mėsytę, susmulkiname svogūnus. Greitpuodyje įkaitiname apie 2 šaukštus aliejaus ir apkepiname svogūnus tik kol jie suminkštės. Sudedame mūsų pasigamintą masalą ir pakepiname apie 2 minutes. Toliau, sudedame avienos pjausnius bei raudonuosius maltus čili pipirus. Gerai išmaišome ir pakepiname porą minučių, kol išsiskirs riebalai.

4. Įpilame vieną puodelį vandens, įberiame šie tiek druskos, uždengiame puodą, primažiname liepsną ir paliekame virti iki 5 "šnypštimų" (garų išsiveržimų). Tai užtruks neilgiau 10 minučių.


5. Nuimame nuo ugnies ir palaukiame kol spaudimas puode atslėgs. Atsargiai nuimame dangtį ir dar paverdame ant vidutinės ugnies atidengtame puode, kol vanduo nuvirs ir padažas sutirštės (dar apie 10 minučių).

6. Suberiame maltą garam masalą ir supilame citrinos sultis, gerai išmaišome. Prieš pat patiekiant, pagardiname su šviežia kalendra.

Paragavau - BUM skonio ataka! :o) Iš tikrųjų labai gardus patiekalas, nors ir pati tai sakau. Betgi ne save giriu, o Sanjeev Kapoor receptą!

Skanaus!

2 komentarai:

Milda rašė...

Oi negerai pries miega tokius dalykus skaityt.. :)

Unknown rašė...

Haha pries miega, laukiant pietu/vakarienes ir pan... labai gerai zinau, ka sakai, paciai buna ;o)