2009-02-16

Bulviniai kotletėliai - "Aloo tikki"


Šie bulviniai kotletėliai, vadinami „aloo* tikki“, yra mėgstama vegetariška užkandėlė Indijoje: ar tai iš maisto prekystalio gatvėje, ar užkandinėje, ar priėmime. Malti bei švieži prieskoniai priduoda ugnelės šiems bulviniams rutulėliams, o paruošimas užtrunka vos keletą minučių. Jiems reikės:

6 virtų bulvių
½ puodelio žirnių (šviežių arba šaldytų)
1 v.š. susmulkinto imbiero (arba imbiero „pastos“, kurią galima įsigyti paruoštą)
1 žaliasis čili pipiras
½-1 a.š. malto raudonojo čili
4 v.š. maltų džiuvesėlių
1 a.š. garam masala (indiškų prieskonių mišinys, kurio galima rasti, pvz., Maximos prieskonių skyriuje)
šiek tiek šviežios susmulkintos kalendros
druskos pagal skonį
aliejaus kepimui

1. Sutriname virtas bulves ir sudėję nuplikytus žirnius, juos šiek tiek aptraiškome.

2. Sudedame visus kitus ingredientus ir gerai išmaišome.

3. Formuojame kotletėlius ir apkepame abi puses su keliais šaukšteliais aliejaus.

4. Skaniausi ką tik iškepti! Paprastai jie ya valgomi su įvairiais aštriais padažais vadinamais chutney**, tačiau visai skanu ir su grietine ar saldžiarūgšte (pvz., slyvų) uogiene.

*aloo = bulvė (hindi klb.)

**Vienas tradicinių ir paprastų pagardų yra "mėtų-kalendrų chutney". Receptą rasite čia.