2009-06-05

Plovas su Chouriço - Goan sausage pulao


Pulao, pilau, pilaf, pilav tai troškintas ryžių patiekalas, kilęs iš Persijos ir pasklidęs Azijos, Artimųjų Rytų, Afrikos bei Pietų Amerikos šalyse. Priklausomai nuo šalies, jis gali būti gaminamas su daržovėmis, mėsa, žuvimi ar netgi vaisiais, na o Goa turi savą variantą su aitriąja dešra Chouriço. Lankydamiesi Goa niekada nepralaidžiam progos paskanauti šio pulao. Taip paruošti ryžiai išlieka birūs, bet ir netampa sausi, na o Chouriço priduoda malonaus dūmelio aromato bei aitraus paprikos skonio.

Reikės:

1,5 puodelio Basmati ryžių, nuplautų ir pamirkytų 30-60 minučių
1 vidutinio mėlynojo svogūno, smulkiai supjaustyto
1 a.š. česnako tyrelės (arba sutrinto/susmulkinto česnako)
1 a.š. imbiero tyrelės (arba sutrinto/susmulkinto imbiero)
2 vidutinių pomidorų, supjaustytų mažais kubeliais
10 cm gabalėlio Chouriço/Chorizo (pagal aitrumą ir skonį), susmulkintos
3 puodelių vandens (t.y. vandens kiekis turi būti dvigubas ryžių kiekiui)

8 gvazdikėlių
4 kardamono ankščių
2 cm cinamono lazdelės
10 juodųjų pipirų grūdelių
0,5 a.š. maltos ciberžoles

druskos pagal skonį
2 v.š. aliejaus kepimui

Gaminam:

1. Puode įkaitiname aliejų ir pirmiausia apkepiname gvazdikėlius, kardamoną, cinamoną ir pipirus, kol jie paskleis aromatą (1-2 minutes).

2. Sudedame svogūnus ir kepiname, kol jie taps permatomi ir minkšti (apie 5-7 minutes). Svogūnai neturėtų ruduoti ar svilti, jei reikia, primažinkite liepsną.

3. Sudedame imbierą ir česnaką ir pakepame maišydami dar minutėlę.

4. Suberiame čiberžolę ir gerai išmaišome.

5. Sudedame pomidorus ir pakepiname, kol jie pradės minkštėti (apie 3-4 minutes).

6. Sudedame Chouriço ir pakepame dar apie dvi minutes.

7. Nupilame nuo ryžių vandenį ir ryžius sudedame į puodą. Gerai išmaišome ir pakepiname karts nuo karto pamaišydami apie 6-7 minutes.

8. Galiausiai supilame 3 puodelius vandens, palaukiame kol užvirs, įberiame druskos pagal skonį ir paskutinį kartą gerai išmaišome.

9. Sandariai uždengiame puodą, primažiname liepsną iki silpnos ir leidžiame troškintis 10 minučių neatidengdami puodo ir nemaišydami, nors ir kaip plovas gundys jus savo nuostabiu aromatu! Po 10 minučių išjungiame liepsną ir leidžiame dar pastovėti vieną dvi minutes prieš atidengiant. Ta-daaaam!

Galima patiekti su raita, indišku jogurto patiekalu. Skanaus!

3 komentarai:

Žiupsnelis Druskos rašė...

Kokios spalvos! Beveik uzuodziu :)))

Sparnuotis rašė...

Šį sekmadienį analogiškai ir aš gamindau ryžius, tik ne su dešra, o su baklažanais ir riešutais:))))) banguojam toliau:)))))

Jurate rašė...

Tai tikrai banguojam! :o) Lauksiu tavo recepto, labai skaniai skamba! Megstu baklaznus.