2009-03-20

Keksiukai pagal Kylie Kwong



Mėgstu žiūrėti Kylie Kwong laidas. Dinamiškos, paprastos, o aromatai atrodo veržiasi per TV ekraną. Ypatingai, kai visokias kinietiškas sriubas gamina... MMMmmmmmm... Deja, daugelio receptų negaliu išbandyti, nes Mumbajuje nei "Chinatown'o", nei pavienių kiniečių/vietnamiečių parduotuvių, kaip Minneapolyje būdavo, nėra.

Kadangi pas mus keksiukų savaitė, prisiruošiau išbandyti jau seniau nusižiūrėtą Kylie Kwong mamos keksiukų su želė receptą. Tiesa, dar perskaičius receptą sužinojau, kad tai yra Australiškas desertas ir bus šiek tiek kitoks, nei įsivaizdavau pamačiusi per TV.

12-ai keksiukų reikės:

1 puodelio verdančio vandens
3/4 puodelio šalto vandens
85 g pakelio aviečių žele
125 g sviesto
1/2 puodelio smulkaus cukraus
1 kiaušinio
1-1/4 puodelio miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 puodelio pieno
1+ puodelio kokoso drožlių
šlakelio vanilės

1. Pirmiausia pasiruošiame aviečių želė, kad ji pradėtų stingti. Sumaišome viena pakelį želė miltelių su puodeliu karšto vandens ir įpilame likusią dalį šalto vandens. Želė supilame į didesnį plokščią indą, uždengiame ir padedame į šaldytuvą. Želė turi būti bepradedanti stingti, bet dar ne kieta, tokia drebučių būsenoje. Mano šaldytuve ji tokia tapo maždaug po vienos valandos. Aš pora kartų ją pamaišiau su šakute, kol keksiukai kepė.

2. Tuo tarpu pradedame kaitinti orkaitę iki 185 C ir išsukame svietą su cukrumi. Cukrus turi būti labai smulkus. Galima paprastą cukrų šiek tiek pamalti su kavamale. Vaikystėje sviestą sukdavau su mediniu šaukštu, o dabar visa tai padarau daug lengviau su mikseriu :o) Kai pasidaro vientisa ir puri masė, įmušame vieną kiaušinį ir toliau paplakame su mikseriu, kol gausime vientisą masę. Toliau dedame kepimo miltelius, prasijotus miltus, pieną, bei vanilę - gerai išmaišome. Ištepame sviestu keksiuku kepimo formeles ir dedame po šaukštą tešlos.

3. Kepame apie 10-15 minučių, kol viršus pradės gelsvai ruduoti, iki 185 C įkaitintoje orkaitėje. Galima atlikti degtuko testą: jei išėmus jis yra sausas, vadinasi keksiukas iškepė. Išimame keksiukus iš formelių ir atvėsiname. Gavosi tokie puručiai, trapučiai, burnoje tirpstantys keksiukai.

4. Kai želė tik pradeda stingti, išimame iš šaldytuvo ir galime pradėti volioti keksiukus. Mikliai pavartome keksiuką inde su želė, dedame i lėkštę su kokoso drožlėmis ir apvoliojame, kol lygiai pasidengs iš visų pusių. Tai pakartojame su likusiai keksiukais.

5. Galima vaišinti(s)!

Gavosi visai įdomus ir lengvas skanėstas prie arbatos. Tik kitą kartą dalį paliksiu neapvoliotu, nes man jie tokie irgi labai skanūs buvo. Dar neapsisprendžiau, kokie jie man labiau patiko :o)

10 komentarų:

Daisy rašė...

O geras, kokie gražučiai, manau turėtų būti labai skanūs :)

Forelle rašė...

Labai įdomūs keksiukai. Ir galima įvairių spalvų pagaminti.

Unknown rašė...

Bri, kam patinka "tesliukai", tam bus skanus :o)

Kylie Kwong toje laidoje turejo maza ir labai miela pagalbininke :o) Tai kai gaminau pati pagalvojau, kad tai geras receptas su vaikais gaminti, nes super paprastas ir lengvas, o tas visas voliojimas, kaip zaidimas gaunasi :o)

Unknown rašė...

Forelle, tikrai taip! Galvojau, kad kita karta gal su mango zele bandysiu ir dar idomu butu su rugstesniu skoniu (citrinu?). Bet avieciu/braskiu zele turi spalvos privaluma, nes graziai su kokoso sniegeliu atrodo :o)

Gintarė rašė...

atrodo labai saldu ir barbiskai miela :)

Unknown rašė...

Ginatre, spalva tikrai barbiska, taciau nera taip saldu, kaip atrodo. Kokosas buvo nesaldus, o zele netgi rugstoka. Ir i kepinius visada dedu shiek tiek maziau cukraus, nei pagal recepta nurodyta.

Gintarė rašė...

Tikiu, kad nera taip saldu kaip atrodo.Bet atrodo labai paprastas receptukas. Meginsiu :)aciu.

Anonimiškas rašė...

Sveiki (:
Kątik iš kepiau čiuos keksiukus ir tikrai nenusivyliau!
nors mama burbėjo,kad nesąmoningą receptą pasirinkau (ją labai jau baidė tas voliojimas žėlė ir kokose) tačiau,paragavusi pripažino,kad labai patiko (:
beje, aš dar prieš kepant į viduriuką įdėjau skiltelę obuolio ar banano - tikrai nepamaišė.
Labai ačiū už receptą,man patiko!
keep going (:

Unknown rašė...

Dziaugiuosi, kad keksiukai patiko. Puiki ideja idaryti banano ar obuolio gabaleliais! Beje, man del to voliojimo ir isimine sis receptas, atrode kazkas idomiau :o)

ugnele =) rašė...

na, gal ir reiks pabandyt, gal ir kasnors iseitu :)