2009-06-02

Avinžirniai indiškai - Chole/Channa


Tai populiarus bei greitas ir gardus patiekalas su avinžirniais, kuris gali būti patiekiamas kaip užkandėlė su indiška duona ar, pavyzdžiui, Aloo tikki arba kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo.

Reikės (2 porcijoms):

1 puodelio virtų arba konservuotų avinžirnių
1 mažo mėlynojo svogūno, susmulkinto
1 didelio pomidoro, supjaustyto mažais kubeliais
1 žaliojo čili pipiro, perpjauto pusiau išilgai ir išimtoms sėklomis

1/2 a.š. juodųjų garstyčių sėklų
3-4 gvazdikėlių
6-8 juodųjų pipirų grūdelių
1 cm cinamono lazdelės

1/2 a.š. maltos garam masalos
1/2 a.š. maltos ciberžolės
1 a.š. maltos kalendros
1/2 a.š. maltų raudonųjų čili pipirų

1 a.š. citrinos sulčių/tamarindo vandens
šiek tiek šviežios kalendros, sukapotos
druskos pagal skonį
aliejau kepimui

Gaminam:

1. Jei naudosite džiovintus avinžirnius, pirmiausia juos reikės pamirkyti apie 8-10 val. ir tada virti pasūdytame vandenyje apie 40-60 minučių arba kol jie suminkštės. Virimo laikas priklausys nuo to, kiek laiko avinžirniai buvo mirkyti.

2. Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą aliejaus ir apkepiname garstyčių sėklas, kol jos pradės spragsėti.

3. Sudedame gvazdikėlius, cinamono lazdelę ir pipirų grūdelius ir pakepame dar minutėlę, kol išsiskirs aromatas - labai gardžiai pakvips cinamonu!

4. Sudedame svogūną ir čili pipirus ir kepame, kol svogūnas visai suminkštės ir taps permatomas. Jei svogūnas pradėtų svilti, primažinkite liepsną.

5. Sudedame visus maltus prieskonius, gerai išmaišome ir sausai pakepame apie minutę, kol išsiskirs jų aromatas.

6. Sudedame pomidorą, išmaišome ir pakepame, kol pomidoras suminkštės (apie 4 minutes).

7. Įpilame apie 1/2 puodelio vandens, palaukiame kol užvirs, sudedame avinžirnius (jie turėtų būti bent pusiau apsemti padažu), pasūdome, uždengiame puodą ir paverdame apie 8-10 minučių, kad gerai susimaišytų visi skoniai ir padažas sutirštėtų.

8. Galiausiai, įspaudžiame apie vieną šaukštelį citrinos sulčių, pagardiname šviežia kalendra ir galime patiekti ant stalo.

Skanaus!

4 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Kaip tik nusipirkau indelį avinžirnių rytojaus pietums. Man regis, jau žinau ką valgysiu:) Mūsų "bangos" žiūriu ir toliau sutampa:)

Jurate rašė...

Greitai mane si karta priciupai, vos spejau paskelbti recepta. Musu bangos tikrai susibangavusios kartu! :o)

Mantas rašė...

Katik pasigaminau, labai gardžiai gavosi. Ačiū už receptą :)

Jurate Nair rašė...

Labai malonu, kad patiko ir aciu, kad pasidalinai!