2013-03-16
Saldžiarūgštis krevečių troškinys - Indonezija
Labai vykęs aštriai-saldžiai-rūgštus indonezijietiškas troškinys su krevetėmis, kurį mes vis gaminam, kai norim pradžiuginti skonio receptorius. Indonezijoje jį vadina Udang asam pedas. Krevetes galima pakeisti ir didesniais žuvies file gabalėliais. Aštrumo, žinoma, priduoda čili pipirai, tad sumažinkite jų kiekį, jei nemėgstate valgyti aštriai. Rūgštelės priduoda pomidorai bei tamarindas, tačiau jo neturint, galima pakeisti citrinos sultimis. Na o saldumui nereikia jokio cukraus, gausiai saldu nuo tokio svogūnų kiekio! Beje ir pats tamarindas yra saldžiarūgštis. Jei laukiate svečių, galite paruošti padažą ir apkepinti krevetes iš anksto, o prieš pateikiant ant stalo, tiesiog pašildyti padažą, sudėti krevetes ir pavirti porą minutėlių. Valgoma su ryžiais, azijietiškais makaronais ar duonelėmis bei šviežių daržovių salotomis.
Krevetėms reikės:
12 - 16 didelių krevečių (gerai, jei su uodegėlėmis, bet nebūtinai)
~1 a.š. druskos
1/2 a.š. maltos ciberžolės
1/2 a.š. maltų čili pipirų
aliejaus
Padažui reikės:
3 didelių svogūnų, susmulkintų
4 didelių česnako skiltelių, susmulkintų
1 v.š. imbiero, susmulkinto
2 - 6 čili pipirų, išimtomis sėklytėmis ir susmulkintų
1 a.š. maltos kalendros
6 - 8 pomidorų, odelę nulupti (nebūtinai) ir susmulkinti
3 - 4 v.š. tamarindo vandens (arba citrinos sulčių)
druskos
aliejaus
svogūnų laiškų, susmulkintų
1. Apibarstome krevetes druska, malta ciberžole ir maltais čili pipirais, išmaišome ir leidžiame pasimarinuoti bent 10-15 minučių. Keptuvėje įkaitiname aliejaus ir apkepame krevetes partijomis po dvi minutes (dar neturi būti pilnai iškepę). Sudedame ant popierinių servetėlių.
2. Didelėje keptuvėje/wok įkaitiname aliejaus ir kepame svogūnus apie 10 minučių vis pamaišydami, kol jie suminkštės ir vos pradės keisti spalvą.
3. Sudedame česnaką, imbierą ir čili pipirus ir kepame maišydami apie minutę. Suberiame maltą ciberžolę ir maišome dar minutėlę.
4. Suberiame pomidorus, supilame tamarindo vandenį/citrinos sultis, žiupsnelį druskos, išmaišome ir kepame ant mažos liepsnos apie 5-7 minutes arba kol pomidorai suminkštės.
5. Galiausiai sudedame krevetes, išmaišome ir kepame dar 3-4 minutes. Jei reikia, įberiame dar druskos žiupsnelį. Pabarstome smulkintais svogūnų laiškais ir nešame ant stalo!
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
8 komentarai:
Negaliu ir čia neparašyti, kaip džiaugiuos Tavo virtuvinius eksperimentus ir vėl skaityti!
Pasidžiaugus įsigilinau į receptą, tikrai bandysiu - visiškai mano skonio :)
aštru, saldu, rūgštu! ir dar su krevetėm. negana to, paprastutis receptas, kaip mėgstu. absoliučiai bus išbandyta, jau seilės kaupiasi :)
ačiū už dalijimasi.
Egle :)))) aciu uz silta sutikima! Toks jausmas, kaip pas gerus senus draugus sugrizus. Kai parasiau, apsiziurejau, kad visi 3 metai prasuoliavo. Siaubas :) Na bet be pasiteisinimu ir be pazadu.
Vita, labai paprastukas receptas, bet gausiai skanus! Skaniausia, jei krevetes sausos pries kepant ir tada graziai apskrunda kepant.
Jūrate, Tu grįžai!!! Valiooo! :)
Vilma :))) buvau virtusi tik skaitytoja, bet atejo pavasaris ir man :)
Labai dziaugiuosi, kad jus sugrizote!!! Labai laukiam nauju receptu ir, be abejo, nauju ispudziu ir patyrimu is tolimosios salies!!
Dekui uz tokius siltus zodzius! Labai netiketa, bet ir be galo malonu.
Atrodo tai nepakartojamai
Rašyti komentarą