2009-02-16

Kriaušės raudonajame vyne


Tai dar vienas labai paprastas pagaminti desertas, kuris visada susilaukia gausių komplimentų. Saldžiarūgštis vyno padažas paaštrintas juodaisiais pipirais bei su cinamono aromatu, traškios kriaušės ir aksominis karštas šokoladas! Šiam patiekalui rekės:

1 butelio neprabangaus raudonojo vyno
4 kietesnių kriaušių
~1/2 puodelio cukraus
10-12 juodųjų pipirų
1 (3 cm) cinamono lazdelės
~1/4 citrinos žievelės
gabalėlio juodojo šokolado

1. Kriaušes nulupame ir supjaustome į aštuonias dalis (arba riekelėmis).


2. Puode užkaitiname vyną ir suberiame į jį cukrų. Į sietelį sudedame šiek tiek patrintus pipirus, cinamoną, bei citrinos žievelę ir pamerkiame į vyną.

3. Sudedame kriaušes ir verdame ant stiprios ugnies apie 20 minučių arba kol kriaušės suminkštės iš įšorės, tačiau vis dar bus šiek tiek traškios viduje.


4. Išimame kriaušes ir prieskonius iš puodo ir toliau verdame vyno padažą, kol jis šiek tiek nuvirs ir sutirštės.

5. Tuo metu, paruošiame karšto šokolado padažą: gabalėlį juodojo šokolado lėtai ištirpiname puodelyje, įdėtame į didesnį puodą su verdančiu vandeniu. Galima įmaišyti šiek tiek grietinėlės ir šiek tiek maltų raudonųjų pipirų (BAM!).

Štai ir viskas. Beje, kitą dieną vyno padažas tampa dar gardenis, o kriaušės prisigeria prieskonių ir vyno!

4 komentarai:

Dautartė rašė...

Labai įdomus receptas. Seniai ruošiuosi pagaminti ši desertą, o dabar kaip ir nėra priežasčių pasakyti "neturiu recepto" ;) Įtraukiau jį į mano sąrašiuką "Būtinai išbandyti" :)

Unknown rašė...

Sveika, Dautarte, aš pamėgau šį receptą po vienos vakarienės, kuriai vieną dieną marinavau ir paskui visą dieną gaminau kitus patiekalus, o šis desertas gavo daugiausia komplimentų. Sumetei į puodą ir psio :o)

Dautartė rašė...

Receptas kaip tik tokiems neturintiems laiko tinginiams kaip aš ;)
Beje, kokį vyną naudoji – sausą, saldų, o gal kokį „pusiau“?

Unknown rašė...

Mes naudojame sausą ir "pusiau" vyna, bet nemanau, kad yra didelis skirtumas, nes vis tiek prisideda daug cukraus ir jis yra ilgai verdamas... Sakyčiau, kad geriausia pigus, bet dar "geriamas" vynas :)