2009-06-03

Bulvytės indiškai - Aloo sabji/Batata bhaji


Tai greitas pagaminti, paprastutis, bet daugelio mėgstamas bulvių patiekalas, kurį galima patiekti su indiškomis duonomis (dosa, puri) arba kaip garnyrą/daržovę su pagrindiniu patiekalu. Taip, Indijoje bulvės yra valgomos kaip daržovė ir su ryžiais, ir su duona. Jei keliausite po šiaurinę Indijos dalį, šis patiekalas vadinsis Aloo sabji (aloo = bulvė, o sabji = daržovė hindi klb.), na o Maharaštroje tai vadinama Batata bhaji (marati klb.). Šiandien pateikių vieną šio patiekalo variantų.

Reikės:

2 didelių virtų bulvių
1 žaliojo čili pipiro
1/2 a.š. juodųjų garstyčių sėklų
1/2 a.š. kumino sėklų
1/2 a.š. maltos ciberžolės
1 a.š. citrinos sulčių
druskos pagal skonį
šiek tiek šviežios kalendros
aliejaus kepimui

Gaminam:

1. Virtas bulves supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir susmulkiname žaliąjį pipirą. Jei patiekalas yra valgomas su indiškomis duomonis, paprastai bulvės yra pjaustomos mažesniais kubeliais arba šiek tiek patrinamos kepant keptuvėje.

2. Keptuvėje įkaitiname apie vieną šaukštą aliejaus. Kad patikrinti, ar aliejus pakankamai įkaito, tiesiog įmeskite vieną kumino sėklą ir pažiūrėkite, ar pradės čirškėti. Suberiame kumino ir garstyčių sėklas ir pakepiname, kol garstyčių sėklos pradės spragsėti.

3. Suberiame maltą ciberžolę ir gerai išmaišome.

4. Sudedame bulves, čili pipirą, druskos pagal skonį, gerai išmaišome ir pakepame keletą minutėlių. Bulvės neturėtų svilti ir ruduoti, o patiekalas neturėtų gautis visiškai sausas. Jei reikia, primažinkite liepsną.

5. Įspaudžiame citrinos sulčių, išmaišome, palaukiame dar minutėlę, uždengiame keptuvę dangčiu, išjungiame liepsną ir leidžiame dar kelias minutes pastovėti. Galiausiai pagardiname šviežią kalendra.

Skanaus!

1 komentaras:

Neringa rašė...

Siaubas, kaip skaniai atrodo!

Beja, kaip ir viskas siame bloge... Apsivalgymas! Spalvos, kvapai, mmmm noreciau gyventi Indijoje ;)