2013-04-15

Saldžiųjų bulvių sriuba su indiškais prieskoniais


Šią sriubą gaminu (ir gana dažnai), kai norisi ko nors sušildančio po ilgos darbo dienos, bet lengvo ir greitai pagaminamo. Labai vykusi skonių kombinacija, kurią nusižiūrėjau iš 'Whole Living' žurnalo leidinio 'Power Foods'. Kuminas, kalendra ir ciberžolė turi raminantį poveikį (be to, natūralus antibiotikas), skrudintos garstyčių sėklos, imbieras ir česnakas džiugina skonio receptorius, čili pipirai sušildo, o saldžioji bulvė bei pomidorai suteikia įdomų saldžiarūgštį skonį. Šaukštas po šaukšto jaučiame kaip atslūgsta per dieną sukauptas stresas, užleidžiantis vietą atsipalaidavimui, ir didėja pasitenkinimas.

1 a.š. garstyčių sėklų
1/2 a.š. kumino sėklų

2,5 cm imbiero gabalėlio, supjaustyto plonomis juostelėmis
2 česnako skiltelių, susmulkintų
čili pipiro (arba pagal skonį), susmulkinto (perpjaukite išilgai ir išimkite sėklytes švelnesniam variantui)

1 a.š. maltos kalendros
1/4 a.š. maltos ciberžolės

2 vidutinių arba 3 mažesnių pomidorų, supjaustytų
~3,5 puodeliai sultinio
2 nedidelių saldžiųjų bulvių (arba apie 250 g), supjaustytų

Šiek tiek aliejaus kepimui
Druskos pagal skonį

Smulkintos šviežios kalendros ir laimo/citrinos

1. Puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ir kepiname garstyčių sėklas, kol jos pradės spragsėti. Suberiame kumino sėklas ir pakepiname dar minutėlę, kol atsiskleis aromatas.

2. Sudedame imbierą, česnaką ir čili pipirą ir pamaišydami kepame porą minučių (nosį kutens malonūs kvapai). Suberiame maltą kalendrą ir ciberžolę, išmaišome ir pakepame dar minutėlę.

3. Sudedame pomidorus, išmaišome ir kepame pora minučių. Supilame sultinį ir palaukiame kol užvirs, suberiame saldžiąsias bulves, pasūdome pagal skonį, primažiname liepsną ir verdame apie 10 minučių arba kol bulvės suminkštės.

4. Pateikiame su šviežia kalendra ir laimo/citrinos skiltelėmis.

Skanaus!



2 komentarai:

Meilės magija rašė...

Iš saldžiųjų bulvių galima pagaminti daug skanių dalykėlių, pabandysiu ir šitą

Magnolija rašė...

Man tai indiški prieskoniai patiekalams suteikia kitokį, šiek tiek egzotišką skonį. Pastaruoju metu labai daug gaminu su indiškais prieskoniais. Jie man ypač tinka troškiniuose.