2009-12-06

Vištienos troškinys su kokosų pienu ir bulvėmis (iš Keralos)



Jei tik galėčiau su šia nuotrauka perteikti šio kokosų pieno troškinio aromatą! Nes čia atrodo tai visai šiaip sau, bet gaminam mes jį labai dažnai, ypač kai nėra laiko ir norisi comfort food... Viskas čia yra viens du ir baigta, bet kokie kvapai ir skonis -- sušildantys cinamonas ir gvazdikėliai, vos jaučiamas imbieras, svogūnų saldumas ir šilkinis kokosų pieno padažas. Mes mėgstame mirkyti kokią skanią baltą duonelę į padažą valgydami šį troškinį, kad nei lašelis neprapultų :o) Jei norite absoliutaus švelnumo, galite aitriųjų čili pipirų ir visai nedėti, tačiau jie priduoda gerą ugninę paskutinę natą. Mes dažniausiai gaminame su vištienos kumpeliais, nes jie tampa tokie sultingi ir minkštučiai išsitroškinę kokosų piene, o krūtinėlės gali tapti šiek tiek sausokos.

0,5 kg vidutinio dydžio vištienos gabalėlių, be odelės

2 vidutinių bulvių, nuluptų ir supjaustytų nedideliais kubeliais
1 vidutinio svogūno, supjaustyto plonomis juostelėmis
~1 cm imbiero, nulupto ir susmulkinto
1-2 žaliųjų čili pipirų (nebūtina), perpjautų išilgai, švelnesniam variantui - išimtomis sėklytėmis

3 cm cinamono lazdelės, perlaužtos į keletą dalių
5 gvazdikėlių
12 juodųjų pipirų grūdelių
10 kvapiosios murėjos (kario) lapelių (nebūtina)

1 puodelio kokosų pieno
druskos pagal skonį
aliejaus kepimui

1. Įkaitiname puode šiek tiek aliejaus ir apkepame svogūnus, kol jie taps permatomi. Neleiskite jiems ruduoti.

2. Suberiame susmulkintą imbierą ir pakepiname dar minutėlę.

3. Sudedame cinamoną, gvazdikėlius, pipirus bei kvapiosios murėjos lapelius ir pakepiname, kol prieskoniai atskleis aromatą (vos minutėlę). Suberiame bulvių kubelius ir pakepame porą minučių.

4. Sudedame vištienos gabalėlius ir pakepame vartydami, tik kol gabalėliai švelniai apkeps iš visų pusių.

5. Pusę stiklinės kokosų pieno sumaišome su puse stiklinės vandens ir supilame į puodą. Palaukiame kol užvirs, sumetame čili pipirus, pasūdome pagal skonį, gerai išmaišome, uždengiame puodą ir verdame 10-15 minučių, kol bulvės ir vištiena išvirs. Laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio.

6. Supilame likusį nepraskiestą kokosų pieną, išmaišome ir iš karto nukaičiame puodą.

Skanaus!

4 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Man baisiausiai patinka, ta jusu vartojama "comfort food" savoka! Zinai,kaip rusiska patarle sako - vidum jauciu kas tai, bet protu paaiskinti nemoku:)
O vistyte - ka ir sakyti... toks svelnumo derinys, kaip tik man!

Unknown rašė...

Sparnuoti - na ir velinuosi atsakyti, nezinau, kur buvau pradingus :o) Zinau, kad yra buve diskusiju apie "comfort food" savoka... Man tai yra toks naminis, paciai mielas, gerai nuteikiantis, susildantis maistas. Na jei namie ruosiamas, tai dar ir lengvai pagaminamas, arba jei ne, tai pats procesas "gydantis" turi buti :o)

Anonimiškas rašė...

vakar gaminau si patiekala seimynai ir sveciams, skanu :) Aciu! Tik kaip padaryti su tais prieskoniais, kad nereiktu ju valgant rankioti kad jau jie dedami netrinti?

Unknown rašė...

Dekui uz atsiliepima ir labai malonu, kad patiko!

Prieskonius galima isrankioti pries patiekiant. Tai yra gana paprasta, kai padazas toks sviesus ir skystas, o priekoniu kiekis zinomas.

Kitas variantas, kurio pati asmeniskai nesu bandziusi, yra naudoti prieskoniu sieteli, pvz: http://www.apartmenttherapy.com/uimages/kitchen/2009_02_11-tea-spice-ball.jpg