2009-08-19

Mėtų-kalendrų pagardas su jogurtu - "Pudina Chutney"


Tai yra basic receptas iš "Indiška virtuvė 101" kategorijos. Bet kurioje užkandinėje Indijoje užsisakę gruzdintų valgių ar kebabų kartu gausite ir keletą pagardų. Vienas jų tikrai bus mėtų-kalendrų chutney. Šis gaivus žalias pagardas labai tinka su bet kokiais kepsneliais, šašlykais, užkandėlėm kaip samosos, aloo tikki ir pan. "Pudina" reiškia mėtos hindi kalboje. Taip pat šis pagardas yra vadinamas "dhania-pudina chutney" ("dhania" reiškia kalendra hindi klb.).

Reikės

saujos šviežios kalendros
pusė saujos šviežių mėtų lapelių
1 žaliojo čili pipiro, perpjauto išilgai ir išimtom sėklytėm
<1 a.š. cukraus
1 v.š. citrinos/laimo sulčių
žiupsnelio druskos
2-3 v.š. natūralaus jogurto

1. Kalendrą, mėtas, čili pipirą, cukrų, druską ir citrinos sultis sumalame su blenderiu. Jei reikia, įpilame šlakelį vandens.

2. Atskirame indelyje išplakame jogurtą.

3. Sudedame sumaltą kalendros ir mėtų masę į jogurtą ir gerai išmaišome.

Skanaus!

Nors man labai skanus šis basic variantas, yra daugybė galimų variantų: su mėlynuoju svogūnu, česnaku bei imbieru, šviežiu kokosu, keičiant kalendros ir mėtų proporcijas, naudojant tamarindą vietoj citrinos ir t.t. Taip pat šį pagardą galima pateikti be jogurto.

3 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Kaip paprasta pasigaminti! Nežinau iš kur pas jus tokio žalumo prieskoniai, tiesiog akys raibsta;)

Unknown rašė...

O as vis pergyvenu, kad nuo baisaus geltono apsvietimo musu virtuveje, visa zaluma nuotraukose pradingsta =)

Tikrai super paprasta pasigaminti ir labai gradu i ji padazyti valgant.

Egle rašė...

Žaluma tikrai nedingsta, o padažas spindi kaip koks smaragdas :)