2009-05-22

Indiška arbata su imbieru


Tai dar vienas indiškos arbatos variantas. Ši arbata yra šiek tiek aitresnė, o to kaltininkas yra imbieras!

Vienam puodeliui reikės:

Masala ~
6 - 8 juodųjų pipirų grūdelių
2 kardamono ankščių sėklų (kas ir kaip? spausti čia)
2 gvazdykėlių
~ 1 cm cinamono lazdelės
<1/4 a.š. malto džiovinto imbiero arba mažo gabalėlio šviežio imbiero

1+ a.š. juodųjų arbatžolių
~1/5 puodelio pieno (arba pagal skonį)
cukraus pagal skonį

Sumalame arba sutriname visus sausus prieskonius (labai smulkiai nebūtina). Jei naudosite šviežią imbierą, supjaustykite jį stambiau, o išvirę arbatą, gabalėlius išimkite.

Užviriname vandenį ir sudedame arbatžoles, prieskonius ir supilame pieną. Palaukiame kol užvirs, primažiname liepsną ir paverdame porą minučių. Nuimame nuo liepsnos, dar leidžiame pastovėti minutėlę, perkošiame per sietelį, pasaldiname ir geriame kol karšta.

5 komentarai:

Milda rašė...

Va va. Man rodos butent sita arbata verda mano drauge. Skanumelis. Tik as pati niekaip neprisiruosiu namie pasidaryt.. Kazkaip tingisi del puodelio arbatos puodus barskint. Tinginiu pantis as :)

Unknown rašė...

Tai kad nereikia jokiu puodu barskinti :o) Megsta kai kurie prieskonius "zadinti", burti prie puodo tris kartus uzvirinedami ir desimt minuciu virdami... Tinginiu panciu variantas: susimalame prieskonius ir laikome sausai sandariame indelyje. Kai uzsimanome arbatos: po sauksteli arbatzoliu ir prieskoniu, slakelis pieno, uzverdam, perkosiam, geriam! :o)

Milda rašė...

Aciu Jurate. Reikes prisiruost ir pasidaryt. Ech kiek planu kiek planu! :)

Unknown rašė...

Aisku, geriau butu su sumaltu prieskoniu laaaabai ilgai nelaikyti, issikvepuos...

Anonimiškas rašė...

paragaukite kavos su imbieru ir pienu.

Imbiera megstu su prieskoniais maisyti ne juoda, bet zalia arbata.

O juoda siulau paragauti su cinamonu, kardamonu, juodaisiais pipirais ir gvazdikeliais ir pienu. Kiek dedi juodos arbatos, tiek dedi ir cukraus :)

Prieskoniu malti nebutina.