2009-05-29

Avinžirnių, pomidorų ir Chorizo sriuba


Tai soti, ugninė ir aromatinga sriuba, kuri lengvai atstos visus pietus. Tiesa, galima pagaminti ir švelnesnį variantą naudojant ne ispanišką Chorizo dešrą, bet švelnesnę mėsytę - kiaulienos gabalėlį. O aš naudojau panašią į Chorizo super aitrią Goa dešrytę, kuri vadinasi Chouriço.

Reikės:

100 g Chorizo/Chouriço (arba priklausomai nuo norimi aitrumo), pasmulkintos
1 puodelio avinžirnių, virtų arba konservuotų
1/2 mėlynojo svogūno, susmulkinto
2 pomidorų, supjaustytų mažais kubeliais
2-3 skiltelių česnako, nuluptų ir sutraiškytų su peilio ašmeniu
300-400 ml daržovių sultinio (arba pagal norimą tirštumą)
2 stiebelių čiobrelio arba ~ 1 a.š. džiovinto čiobrelio
šviežiai maltų pipirų
druskos
lašelio aliejaus

Gaminam:

1. Jei naudojam ne konservuotus avinžinius, juos pirmiausia pamerkiame bent 8 valandoms arba per naktį. Kuo ilgiau jie pamirks, tuo greičiau išvirs. Išmirkytus avinžirnius verdame pasūdytame vandenyje apie 40 - 60 minučių arba kol jie taps minkšti. Na o jei naudosite konservuotus, tiesiog nupilkite vandenį ;o)

2. Puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ir pirmiausia apkepame Chorizo dešrytę, kol ji gražiai apskrus ir išsiskirs riebaliukai, nuo paprikos nusidažę skaisčiai oranžine spalva.

3. Sudedame susmulkintą svogūną ir sutraiškytas česnako skilteles, primažiname liepsną ir pakepame, kol svogūnas visai suminkštės. Po namus pasklis nuostabus aromatas.

4. Sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus ir čiobrelį, vėl padidiname liepsną ir apkepame pamaišydami, kol pomidorai visai suminkštės (apie 5-7 minutes).

5. Suberiame avinžirnius ir supilame sultinį. Palaukiame kol užvirs, uždengiame puodą, primažiname liepsną ir paverdame apie 15 minučių.

6. Išimame čiobrelio stiebelius. Pagardiname pipirais ir druska (jei jos trūksta). Skanaujam :o)

Receptas iš "Easy Everyday" knygos.

7 komentarai:

Milda rašė...

Tikiu kad skanu..Avinzirniai + pomidorai + chouriso => tobula klasika!

Unknown rašė...

Z.D. - avinzirniu uzsinorejau nuo tada, kai tavo salotas pamaciau! Dabar tiek prisiviriau, kad galeciau visa patiekalu su avinzirniais serija padaryti :o) Nebet dali vienu paciu sugriauzciau, tokie jie man skanus....

Anonimiškas rašė...

Kas yra avinzhirniai? :)
Tavo ishtikimoji anonime

Unknown rašė...

Avinžirniai (angl. "chickpea", hindi "channa") tai dar viena labai skani pupeliu rusis gausiai valgoma Indijoje ir ne tiktai :o)

Milda rašė...

Jurate, man zinok irgi periodiskai uzplaukia avinzirniu manija. Po kitoki patiekala kiekviena savaites diena.. :)

Unknown rašė...

Siandien nauja porcija dziovintu avinzirniu uzmerkiau, nes brangusis jau net nebepraso, o reikalauja vel sia sriuba pagaminti ;o) Vel bus savaite su avinzirniais, nes gaila virti vienam kartui :o)

Sigita rašė...

Kažin, jei be mėsytės jokios... Ką dar dėti į tokią sriubytę?

Beje, Jūrate... Ne už ilgo prisijungsiu ir aš gyvenimui Mumbajuje :)