2009-12-07

Vištiena su špinatais - Palak Murgh


Norisi pradėti pasakoti apie šią vištieną su špinatais nuo to, kokia ji yra aromatinga, bet bijau, kad sakysit, jog per dažnai kartojuosi... O ką daryt? Tokia jau ta indų virtuvė. Mano skonio receptoriai džiūgavo nuo šio tobulo prieskonių mišinio, o po pietų užplūdo energija ir puiki nuotaika. Ir ne tik tai dėl to, kad dienos šviesoje pavyko nufotografuoti ;o) Nuverčiau kalnus susikaupusių darbų ir dabar skubu pasidalinti receptu. O receptą adaptavau iš mano dažnai minimo Sanjeev Kapoor, kuris dar nei kartelio manęs nenuvylė. Tiesa, špinatus galima ir visiškai sumalti į vientisą tyrelę, kitą kartą ir aš taip darysiu. Jokiu būdų nepervirkite špinatų, nes jie praras ir skonį, ir spalvą. Nors paprastai aš patiekiu patiekalus su visais prieskoniais, šį karta didžiausius nusprendžiau išrinkti, bet tai yra skonio reikalas. Na ir kaip visada, čili pipiriukus pasireguliuokite pagal savo skonį ir turimų pipirų aitrumą, aš gaminau vidutiniškai aitriai.


0,5 kg vištienos gabalėlių

~250 g špinatų, nuplautų
2 svogūnų, susmulkintų
4 didelių česnako skiltelių, susmulkintų
~1 cm imbiero gabalėlio, susmulkinto
2 žalieji čili pipirai, susmulkinti (švelnesniam variantui - perpjaukit išilgai ir išimkit sėklytes)

4 kardamono ankščių
4 gvazdikėlių
3 cm cinamono lazdelės
6 juodųjų pipirų grūdelių
2 lauro lapelių
1 a.š. kumino sėklų
1/2 a.š. maltų raudonųjų čili pipirų

1 a.š. citrinos sulčių
druskos pagal skonį
aliejaus kepimui

1. Pirmiausia nuplikome špinatus. Užviriname puode pasūdyto vandens ir ne ilgiau nei vieną minutę apaverdame špinatus. Tuoj pat supilam juos į kiaurasamtį ir perskalaujame po šaltu vandeniu.

2. Sudedame špinatus ir žaliuosius čili pipirus į blenderį/maisto smulkintuvą ir sumalame.

3. Įkaitiname puode šiek tiek aliejaus ir pirmiausia apkepiname kardamono ankštis, gvazdikėlius, pipirų grūdelius, cinamono lazdelę, kumino sėklas bei lauro lapelius, kol prieskoniai atskleis aromatą ir kumino sėklos pradės keisti spalvą.

4. Sudedame svogūnus ir kepame vis pamaišydami, kol svogūnai gražiai paruduos.

5. Sudedame česnaką ir imbierą, pakepame dar minutėlę ir suberiame maltus raudonuosius čili pipirus. Gerai išmaišome.

6. Sudedame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame 3-4 minutes ant karštos ugnies. Gabalėliai turi gražiai apkepti iš visų pusių. Supilame vieną-pusantros stiklinės vandens, palaukiame kol užvirs, pasūdome, uždengiame puodą, primažiname liepsną ir verdame, kol vištiena taps minkšta, o vanduo nuvirs ir padažas sutirštės (10-15 minučių, priklausomai nuo gabalėlių dydžio).

7. Sudedame špinatus ir supilame citrinos sultis, gerai išmaišome ir neilgiau nei po poros minučių nukaičiame puodą.

Skanaus!

3 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Oi, kaip smagu, Jurate, kad tarp savo darbu suspeji ir papublikuoti savo valgius! Man taip skaniai uzkvipo si vistiena, o dabar kaip tik pietu metas... gal as nesidrovesiu, ir ilisiu i tavo saldytuva, gal ten dar liko koks dubenelis su vistyte (nors abejoju kazko...)

Vilma rašė...

Migle, jei rasi kokią kulšelę, paimk ir man, ok? :D

Unknown rašė...

Merginos, jei buciau zinojus, buciau daugiau pagaminus ir mielai pasidalinus :o)