2009-12-01

Marokietiškas vištienos, džiovintų slyvų ir abrikosų troškinys su migdolais



1 kg vištienos gabalėlių
20 juodųjų pipirų grūdelių, sumaltų

saujos džiovintų slyvų, išmirkytų vandenyje
saujos džiovintų abrikosų, išmirkytų vandenyje
saujos migdolų, apkepintų karštame aliejuje ir nusausintų

1 didelio svogūno, susmulkinto
4 česnako skiltelių, susmulkintų
~1 cm imbiero gabalėlio, susmulkinto/sutarkuoto

4 kardamono ankščių
2 a.š. malto cinamono
1/2 a.š. maltos ciberžolės
2,5 puodelių vištienos sultinio
1 v.š. medaus

~pusė laimo/citrinos sulčių
2 a.š. kukurūzų krakmolo (nebūtina, jei nenorite tirštesnio padažo)

alyvuogių aliejaus
druskos

1. Įkaitiname orkaitę iki 150 C. Vištienos gabalėlius padruskinam ir papipirinam bei apkepiname karštame aliejuje, kol jie pradės gražiai ruduoti. Sudedame vištieną į molinį indą ir apdengiame džiovintomis slyvomis bei abrikosais.

2. Vėl įkaitiname šiek tiek aliejaus gilioje keptuvėje arba puode ir pirmiausia apkepiname svogūną, česnaką bei imbierą, kol jie pradės gražiai ruduoti. Tada sudedame visus sausus prieskonius, pakepiname vos minutėlę, kol prieskoniai paskleis aromatą ir supilame sultinį bei medų, išmaišome ir paverdame apie 5 minutes. Beje, vietoj 2,5 puodelių sultinio, galima naudoti puodelį baltojo vyno ir 1,5 puodelio sultinio -- mes gaminom be vyno. Tik jei naudosite vyną, vietoj citrinos sulčių naudokite vandenį, nes jau bus pakankamai rūgštelės nuo vyno.

3. Tuo tarpu, sumaišome krakmolą su laimo/citrinos sultimis ir supilame į padažą. Gerai išmaišome, paragaujame ar netrūksta sūrumo/rūgštelės/saldumo, paderinam, jei reikia ir nukaičiame po minutėlės. Tiesa, saldumo priduos ir džiovinti vaisiai, tad neskubėkite pilti daug medaus.

4. Supilame padažą ant vištienos gabalėlių ir vaisių, uždengiame ir pašauname valandai į orkaitę troškintis.

5. Prieš patiekiant, apibarstome apkepintais migdolais. Valgėme su kuskusu ir troškintomis rudeninėmis daržovėmis.

Skanaus!

8 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Och, Jūratės virtuvėje jau kelintą kartą dvelkia marokietiški vėjai! Vienintelis, mane trikdantis dalykas šiame recepte - tai krakmolas. Aš jo kaip velnio baidaus, kelis kartus dariau "ala kinietiškas" daržoves su juo, tai kiekvieną kartą, iškeptas daržoves tekdavo su rėčiu kišti po vandeniu, nuplauti tą siaubingą, krakmolo lipnią košę... brrrr.. Kam jis?? Kad padažą sutirštinti? kaip išsisukti be jo?:)

Unknown rašė...

Sparnuoti - taip taip, tik tam kad sutirstinti padaza tas krakmolas ir galima visai ir be jo! :o) As pati taip pat labai retai krakmola naudoju, nors esu gavusi pasiulymu ivairius indiskus padazus irgi tirstinti (pasiulymai buvo, zinoma, ne paciu indu :o)) Bet dabar ar tai nebloga krakmola radau, ar kazka teisingai dariau, kad nei per daug sutirsteja, nei skonio jo nesijaucia, tai visai nieko pavyko jau kelinta karta :o)

Egle rašė...

ĖĖ... net nebandyk pamiršti blog'o!! (Atsiprašau už įsakmų toną, bet nu taip tikrai negalima... man pavyzdžiui labai smalsu įkišt nosį indiškų kvapų per monitorių pauostyt,nes mūsų virtuvėj, taip niekada nekvepia)

O tą, padažo tirštinimui miltus gi galima naudot. SImple. Ar indų virtuvėj negalima? :)

Vilma rašė...

Merginos, taigi tirštumas priklauso nuo krakmolo kiekio - jei jo nepadaugini labai gražiai viskas pasidaro. Tirštinimui aš naudoju kukuruzų krakmolą, jis švelniau sutraukia skystį, tad padažai nebūna apsivėlę ir sušokę į gumulus. Kaip apskaičiuoti kiek to krakmolo reikės - jau kita medalio pusė... :D
O patiekalas puikus! Mėgstu tokio tipo troškinius. Ačiū už receptą ir, tikrai, nemesk bloginimo! :)

Unknown rašė...

Egle, gerai, reikia kartais spyrio i minkstaja - cia apie "isakmu tona" :o)) As cia nesigrasinu, nei ka, netycia issprudo, nes kartais atrodo, kad jau nebeturiu tam laiko, bet dazniau ar reciau pasivaidensiu :o)

Miltus irgi galima naudoti, tik as nematau reikalo indisku padazu (kari) tirstinti... Nebent jei kam nors taip patinka, tada aisku, kad galima pagal save :o)

Vilma, turbut nuo tada kai kukuruzu krakmola pradejau naudoti ir nustojau kreivai i krakmola ziureti! Bet as galvojau, kad i gumuliukus nesusoka del to, kad pradzioje mazame kiekyje skyscio yra istirpinamas :o)

Milda rašė...

Na kas cia per bedavojimai - labai grazios nuotraukos, o jei dar tokiu metu kaip sakai darytos - tobula!

O troskini butinai BUTINAI gaminsiu. Labai skaniai atrodo.. Dziovinti vaisiai, migdolai, vistyte, kuskusas.. Isties.. TOBULA.

Unknown rašė...

ZD, na va, dar komplimenta prisizvejojau -- geda, viskas tyliu! ;o) Va tavo TOBULAS nuotraukas as visada akimis suvalgau, esu gerbeju klube, taip sakant :o)

Anonimiškas rašė...

Nerealiai skanu. Musu draugai labai pamego si originalu ir neiprasta patiekala :) ACIU Jums. Beje ji labai lengva ruosti...