2009-04-30

Kepta skumbrė su garstyčių ir kalendros masala


MB labai skaniai kepa žuvytę, tai yra jo "arkliukas". Tad šį kartą pristatau jo sukurtą receptą, o aš buvau tiktai sous chef ir metraštininkė. Pirmą kartą pabandėm padaryti šią masalą su garstyčių sėklomis ir tai, manau, taps vienu mūsų mėgstamiausių variantų. Vos paragavus, pasijaučia šiek tiek malonios ugnelės, tačiau paskui pasirodo, kad visai nėra aštru ir netgi šiek tiek saldu, o kalendra priduoda šviežumo. Apskrudusi skurelė tampa traški, tačiau mėsytė išlieka vis dar sultinga.

Reikės:

4 nedidelių skumbrių (apie 750 gr)
aliejaus kepimui
citrinos pagardinimui

Kalendros ir garstyčių masala

12 pipirų grūdelių
3 v.š. juodųjų garstyčių sėklų
3 žaliųjų čili pipirų (arba pagal skonį)
2 v.š. acto
2 pilnų saujų šviežios kalendros
druskos pagal skonį


Gaminam:

Pirmiausia su maisto smulkintuvu sumalam pipirus ir garstyčių sėklas. Tada sudedam stambiai papjaustytą kalendrą, čili pipirus, actą ir druską ir pamalam iki vientisos masės. Gali tekti įpilti šiek tiek vandens. Su šia masala įtriname ir prikemšame išvalytas skumbres ir paliekame pasimarinuoti bent 45 minutes ar valandžiukę.

Įkaitiname aliejaus keptuvėje, sudedame skumbres, uždengiame (gausiai taškosi) ir pirmąją pusę pakepame apie 5 minutes. Apverčiame ir antrąją pusę pakepame apie 3 minutes.

Patiekiame su citrinos gabalėlių ir kimbam su pirščiukais! :o) Skanumėlis! Tiesa, mums šiek tiek atliko masalos ir buvo labai skanu valgant į ją padažyti.

Skanaus!

4 komentarai:

Egle rašė...

Ech, kad maniškis žuvį mėgtų (nekalbu jau net apie ruošimą ir stovėjimą prie viryklės), tai būtų rojus... deja...

Unknown rašė...

Egle - zinau, kad siuo atzvilgiu man pasiseke :o) Tiesa, turbut nebutu ir sito blogo, jei MB nebutu toks kulinaras ir savo mamos ir mociuciu receptu nezinotu :o)

Sparnuotis rašė...

Och, kaip skaniai sumarinuota skumbrė! Gaila tik, kad mano palangės darželis tiek kalendros nepriaugina:))))

Unknown rašė...

Suprantu tave. Mano palanges darzelis nepriaugina baziliko tiek, kad pestui pakaktu... :o)