2009-12-22

Įdaryti kepti pomidorai (pagal Julia Child)


Jūratė nevirsta Julie, tai paskutinis receptas iš mūsų Julie & Julia filmo įkvėptos vakarienės :o) Paprastai išrenku vieną-du gamintus patiekalus blogui, bet šie receptai buvo super, buvo taip skanu, kad negaliu nepasidalinti. Tiesa, ir šokoladiniai putėsiai buvo nerealūs, tačiau jiems yra naudojami žali kiaušiniai, tad nusprendžiau, kad nelabai verta apie juos rašyti. Turbūt negaminsit, ar ne taip? Taigi, apie Tomates à la Provençale. Ypatingai greitai ir lengvai pagaminami įdaryti pomidorai, kuriuos galima patiekti ir šiltus prie pagrindinio mėsos/žuvies patiekalo, ir atvėsusius, kaip užkandėlę. Iš esmės galima naudoti bet kuriuos šviežius žalumynus, ką turėsite po ranka, o aš gaminau su čiobreliais ir petražolėm, nors bazilikas būtų taip pat labai tikęs su pomidorais ir česnakais. Beje, šiek tiek pastovėję, susimaišius ir susigėrus visiems skoniams, jie tapo dar skanesni.

Reikės (8 nedideliems pomidorams):
poros laiškinių svogūnų
saujelės petražolių
keleto šakelių šviežio prieskoninio čiobrelio
kokių 3 - 4 česnako skiltelių
~1/2 puodelio maltų džiūvesėlių
druskos ir maltų pipirų
alyvuogių aliejaus

1. Pradedam kaitinti orkaitę iki 200 C.

2. Pomidorus perpjaunam pusiau, su šaukštu atsargiai išimam sėklas, pabarstom druska ir pipirais. Beje, ne sezono metu galite pabarstyti šiek tiek smulkaus cukraus.

3. Laiškinius svogūnus, petražoles bei česnakus susmulkinam ir sumaišom su čiobrelio lapeliais, maltais džiūvesėliais ir alyvuogių aliejumi. Aliejaus pilkite tiek, kad viskas gražiai susimaišytų.

4. Dedam po šaukštą įdaro ant kiekvienos pomidoro puselės ir pašaunam į orkaitę apie 20 minučių arba kol viršus pradės švelniai ruduoti, tačiau pomidorai dar vis išlaikys formą.

Skanaus!

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jej,iš Lietuvos nosies galiukas lenda į tavo virtuvę :)
Tokio tipo kepti pomidorai - puikiausia idėja, ir, kas be ko vos ne svarbiausia - labai jau greita :)
Aš dar kokio sūrio įdėčiau įvairovei, bet ir be jo - puikumėlis.

Anonimiškas rašė...

Mmmm, šie pomidorai turėtų būti labai skanūs!
Beje, nebijau (ar bent jau tą baimę nugaliu) gaminti su žaliais kiaušiniais. Manau, kad atsirastų ir daugiau tokių drąsuolių... (:

Saulė

Vilma rašė...

Gaminau panašius pomidorus Naujųjų Metų vakaro sutikimui pernai (šiemet?), buvo nuostabu! Tad visiškai pritariu tavo pagyroms šiems pomidorams. :)
O dėl kiaušinių - aš žalių nebijau, tad jei bus ūpo, brūkštelk tų putėsių receptuką. ;)

Unknown rašė...

Atsiprasau, merginos, atrodo, kad uzsisvenciau ir taip ilgai neatsakiau... Labai smagu girdeti, kad nevisi bijo zaliu kiausiniu! Artimiausiu laiku pasidalinsiu ir putesiu receptuku ta proga :o)